FundShare Fund Management

FundShare Fund Management B.V., opgericht in 2006, is een fondsbeheerder die actief is in het beheer van beleggingsfondsen onder zowel het AIFMD als UCITS regime. Sinds de oprichting is er expertise opgedaan in regulier fondsbeheer, beheer van erkende geldmarktfondsen, vermogensbeheer en handelsactiviteiten. FundShare heeft haar processen uiterst efficiënt ingericht waardoor er een continue focus is op schaalvoordelen en lage kosten. Door de oplossingen van FundShare kunnen professionele financiële dienstverleners zich volledig focussen op hun kernactiviteiten.

 

Team

CEO – Adam Rose

Na het behalen van zijn Bachelor in Industrial Engineering aan de Cornell University in New York, begon hij zijn carrière in investment banking bij Goldman Sachs & Co in New York City. In deze periode behaalde hij zijn Masters in Business Administration met als hoofdvak Finance aan de Stern School of Business van de New York University. Zijn specialisatie in deze periode was het structureren, analyseren en verhandelen van alle vormen van door activa gedekte instrumenten. Vervolgens verhuisde Adam naar Europa en werkte voor verschillende Europese banken, waaronder de Bayerische Vereinsbank, nu Uni Credit Bank, ING Barings Bank en Commerzbank. Op dat moment maakte Adam een carrièreswitch naar vermogensbeheer en werkte 3 jaar bij Blue Sky Group, de vermogensbeheerder van pensioenfonds KLM Airlines. Daar was hij verantwoordelijk voor Fixed Income, Derivatives en Treasury Management. Adam ging na dit punt terug naar investeringen en bracht 13 jaar door bij ABN AMRO Bank in verschillende verkoopposities die zijn carrière daar beëindigde als Global Head of Sale voor de Global Markets-groep. Vanaf ABN AMRO werd Adam lid van de raad van bestuur van de Amsterdam Stock Exchange (Euronext) en trad na 4 jaar in dienst bij FundShare Fund Management als CEO.

arose@fundshare.nl

+31 (0)20 2477 210

CIO – Jan-Jaap Surie

Jan-Jaap Surie is na zijn afronding van zijn MSc Economie: financiële markten aan de UvA, zijn carrière in 2002 begonnen bij AOT / Binck Securities op de arbitrage afdeling. Vervolgens is hij met 2 partners voor zichzelf begonnen bij Market Wizards, waar de focus lag op arbitrage strategieën en fundamentele analyse. In 2013 is hij gevraagd door FFM als hoofd van de nieuwe arbitrage afdeling. Vanuit die positie is hij doorgegroeid via manager market making, hoofd van de trading afdeling en hoofd van de portfolio management afdeling naar zijn huidige positie, CIO. Zijn jarenlange ervaring en verschillende functies heeft er voor gezorgd dat hij een brede kennis heeft van alle financiële markten en producten. Zijn specialiteiten: arbitrage, Europese aandelen en fundamentele analyse.

jjsurie@fundshare.nl

+31 (0)20 2477 212

Head of Fund Administration – Fernando Batista

Na zijn afstuderen in economie aan de universiteit van Coimbra (UC), begon Fernando Batista zijn carrière in 2016 in de verzekeringssector in Portugal. Vervolgens trad hij in dienst bij DeGiro als Trading assistent en business developer voor de Portugese markt. In juli 2019 trad hij toe tot het Fund Administration team van Fundshare. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheden als Fund Administator zijn de dagelijkse creatie en rapportage van NAV's, evenals de implementatie van nieuwe tools om de bestaande processen te verbeteren/verstevigen. Fernando is buitengewoon nieuwsgierig en streeft ernaar om elke dag meer te leren.

fbatista@fundshare.nl

+31 (0)20 2477 218

Head of Finance – Lauren McGeever

Lauren McGeever is na haar afronding MSc Financiële Wiskunde en Actuariaat aan de UvA, in 2016 begonnen bij DeGiro als trading assistent en business developer. Ze stapte in 2017 over naar FFM als Portefeuillemanager waar ze verantwoordelijk was voor het portefeuillebeheer van de Cash Funds en andere Fixed Income Funds. Vanuit daar is ze doorgegroeid tot Head of Finance, waar ze nu verantwoordelijk is voor de Finance afdeling.

lmcgeever@fundshare.nl

+31 (0)20 2477 213

Fund Administrator – Daan van Oostenrijk

Daan van Oostenrijk heeft bedrijfskunde met specificaties in finance gestudeerd aan de Business School Notenboom in Hilversum. Tijdens zijn studie heeft hij o.a. gewerkt bij Melles People; een snelgroeiend uitzendbureau voor horecapersoneel. In de functie als financial controller was Daan bij Melles People verantwoordelijk voor het opzetten van de automatisering van het facturatie / Payroll systeem. Na het volbrengen van de volledige automatisering is hij begonnen bij Medtester. Een coronatestbedrijf waarbij Daan onder andere verantwoordelijk was voor de boekhouding, payrolling, planning en gedeeltelijk HR. Daan is fulltime werkzaam in het Finance team als Financial controller voor FundShare.

dvoostenrijk@fundshare.nl

+31 (0)20 2477 211

Operation & Control – Kaiwen Liu

Kaiwen Liu heeft zijn BSc Economics behaald aan de Zhengzhou Universiteit in China. Daarnaast heeft hij diverse vakken gevolgd aan de Universiteit van Lodz in Polen. In Nederland heeft Kaiwen in 2020 zijn master Finance & Investments behaald aan de universiteit van Rotterdam. Naast zijn functie bij FundShare is hij bezig met een BSc Mathematics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In de functie als operations & control specialist is Kaiwen o.a. verantwoordelijk voor het uitvoeren van dagelijkse monitoringactiviteiten, kredietrisicoanalyses op potentiële investeringen en het uitvoeren van KYC/CDD-analyses van klanten. Daarnaast ondersteunt hij bij het ontwikkelen van een antiwitwastool en het formaliseren van beleid en procedures in overeenstemming met het relevante regelgevingskader op Europees en nationaal niveau.

kliu@fundshare.nl

+31 (0)20 2477 215

Contact ons