Veiligheid

Het beheren van ‘erkende’ geldmarktfondsen en voldoen aan alle UCITS, MMFR (als UCITS top up) en MiFID II (als MMFR top up) regels, verreist een strikte en voor een beleggingsfonds vrij omvangrijke bedrijfsvoering. Een ‘erkend’ geldmarktfonds moet aan strenge eisen voldoen, zodat zij net zo veilig als een bank mag worden geacht. De bedoeling van de wettelijke regeling voor het aanhouden van klantgelden is dat dit buiten het vermogen van de beleggingsonderneming en op een transparante en zo veilig mogelijke manier plaatsvindt.

De vaste kosten zijn naast het reguliere portefeuillebeheer en de administratie onder andere ter dekking van alle (dagelijkse) risico en compliance controles en periodieke rapportages naar de toezichthouders. In de ‘erkende’ geldmarktfondsen wordt veelal ‘OTC’ gehandeld met tegenpartijen en de waardering van de hoogwaardige geldmarktinstrumenten verloopt via speciale data vendor abonnementen. Daarnaast dient FFM minimaal 2 keer per jaar een uitgebreide stress test uit te voeren en worden er aanvullend periodieke assessments gedaan op het gebied van kredietwaardigheid en liquiditeit van de onderliggende geldmarktinstrumenten.

Naast de eigen interne controles staan de geldmarktfondsen in meer of mindere mate onder toezicht van de bewaarder (depositary), de onafhankelijke accountant, en de financiële toezichthouders (Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank).

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze geldmarktfondsen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. Ons team staat voor u klaar.

FundShare Fund Management B.V.
Duivendrechtsekade 82
1096 AJ Amsterdam

+31 (0) 20 2477 277
contact@fundshare.nl

Wij horen graag van u

De e-mail is verzonden!
Kan de e-mail niet verzenden! Probeer het later opnieuw!
Het e-mailadres moet een geldig e-mailadres zijn
Alle velden zijn verplicht
Contact ons