Stappen

FundShare heeft jarenlang ervaring met het starten van sub-fondsen. Alle benodigde kennis en expertise zijn in huis. De totale doorlooptijd is daarom kort, ongeveer 3 maanden. De stappen zijn als volgt:

1. Wensen bespreken

Ons team bespreekt uitvoerig uw wensen en plannen voor een sub-fonds. Als dit ook past binnen één van onze paraplufondsen kan de volgende stap worden gezet.

2. Due diligence

Omdat het beleggingsbeleid van het sub-fonds wordt gedelegeerd vindt er een uitgebreide due diligence plaats. Alleen als het due diligence onderzoek voor volledige comfort zorgt, wordt het proces voortgezet.

3. Uitbestedingscontract

In deze stap worden alle afspraken van de uitbesteding vastgelegd in een uitbestedingscontract. Het in samenspraak overeengekomen beleggingsbeleid is daar onderdeel van.

4. Vertaling naar prospectus supplement

Het beleggingsbeleid en eventuele aanvullende beleggingsrestricties worden door FundShare vertaald in een supplement voor het prospectus van het paraplufonds.

5. Rekening openen bij broker en depositary

FundShare opent een rekening bij de Broker op naam van het sub-fonds. Het nieuwe sub-fonds wordt tevens aangemeld bij de Depositary.

6. Prospectus wijziging naar AFM

Tot slot wordt door FundShare het supplement toegevoegd aan het prospectus. De wijziging wordt vervolgens ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten.

Contact

Bent u geinteresseerd in het starten van een beleggingsfonds of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. Ons team staat voor u klaar.

FundShare Fund Management B.V.
Duivendrechtsekade 82
1096 AJ Amsterdam

+31 (0) 20 2477 277
contact@fundshare.nl

Wij horen graag van u

De e-mail is verzonden!
Kan de e-mail niet verzenden! Probeer het later opnieuw!
Het e-mailadres moet een geldig e-mailadres zijn
Alle velden zijn verplicht
Contact ons